Sötsaker 2

På den här sidan kan du lättare hitta våra recept vi lägger ut varje fredag på Facebook

Sötsaker

MANDELKEX 1 plåt


1/2 dl linfrömjöl

2 dl mandelmjöl

3 msk honung

1-2 msk raw kakao

1 tsk malen kanel

1/2 tsk malen muskotnöt

1 nypa flingsalt

1 dl vatten

1 dl rostad hackad mandel


Mixa linfrön till mjöl i mixer

Mixa mandel till mjöl eller använd mandelmjöl och blanda med linfrömjölet.

Tillsätt honung, kakao, kanel, muskot, salt och vatten blanda till en massa.


Bred ut massan på ett bakplåtspapper till en fyrkant ca 25*25 cm.

Strö över den hackade mandeln

Skär kex

Grädda i 125 grader i ca 2 timmar tills de är s gott som torra.

Stäng av värmen och låt kexen stå kvar på eftervärme tills de är helt torra.

Bryt ut kexen och njut!

1 långpanna eller 2 paj formar Rabarber paj


100 gram smör

4 ägg

1,5-2 msk honung

2 dl kokosmjöl

2 dl mandelmjöl

2 tsk bakpulver

ca 2-3 dl havremjölk el havregrädde

ca 1 liter rabarber i bitar

Vaniljpulver ev mer honung


Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret.

Vispa ägg och honung

Rör i smöret.

Tillsätt kokosmjöl, mandelmjöl och bakpulver, fortsätt vispa.

Häll i mjölken/grädden och rör till en jämn deg. Konsistensen ska vara som en lös deg. Om den blir för torr – späd med mer mjölk/grädde

Häll i rabarber i smörade formar och strö över vaniljpulver och ev lite honung

Platta ut degen med händerna och lägg den ovanpå.

Grädda cirka 25-30 minuter.

Servera med vaniljkesella eller vispad grädde


12 stycken somriga bakelser!


2,5 dl mandelmjöl

0,5 dl kokosmjöl

1 msk psylliumfröskal

125 g smält smör

100 g färskost

1 dl vispgrädde

1 dl jordgubbspuré (mixade jordgubbar)

2 tsk bakpulver

4 ägg


Sätt ugnen på 175 g

Vispa ägg poröst

smält smöret.

Vispa ner smör, grädde, puré och färskost.

Blanda de torra ingredienserna och rör ner.

Portionera upp i muffinsformar och grädda i ca 25-30 minuter


Frosting

200 gram färskost

Ev röd karamellfärg

1 tsk vaniljpulver

2 msk vatten

Vispa ihop frostingen och garnera med jo