MiVano
Hälsoteam
Sötsaker
MANDELKEX 1 plåt
1/2 dl linfrömjöl
2 dl mandelmjöl
3 msk honung
1-2 msk raw kakao
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen muskotnöt
1 nypa flingsalt
1 dl vatten
1 dl rostad hackad mandel
Mixa linfrön till mjöl i mixer
Mixa mandel till mjöl eller använd mandelmjöl och blanda med linfrömjölet.
Tillsätt honung, kakao, kanel, muskot, salt och vatten blanda till en massa.
Bred ut massan på ett bakplåtspapper till en fyrkant ca 25*25 cm.
Strö över den hackade mandeln
Skär kex
Grädda i 125 grader i ca 2 timmar tills de är s gott som torra.
Stäng av värmen och låt kexen stå kvar på eftervärme tills de är helt torra.
Bryt ut kexen och njut!
1 långpanna eller 2 paj formar Rabarber paj
100 gram smör
4 ägg
1,5-2 msk honung
2 dl kokosmjöl
2 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
ca 2-3 dl havremjölk el havregrädde
ca 1 liter rabarber i bitar
Vaniljpulver ev mer honung
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret.
Vispa ägg och honung
Rör i smöret.
Tillsätt kokosmjöl, mandelmjöl och bakpulver, fortsätt vispa.
Häll i mjölken/grädden och rör till en jämn deg. Konsistensen ska vara som en lös deg. Om den blir för torr – späd med mer mjölk/grädde
Häll i rabarber i smörade formar och strö över vaniljpulver och ev lite honung
Platta ut degen med händerna och lägg den ovanpå.
Grädda cirka 25-30 minuter.
Servera med vaniljkesella eller vispad grädde
12 stycken somriga bakelser!
2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
1 msk psylliumfröskal
125 g smält smör
100 g färskost
1 dl vispgrädde
1 dl jordgubbspuré (mixade jordgubbar)
2 tsk bakpulver
4 ägg
Sätt ugnen på 175 g
Vispa ägg poröst
smält smöret.
Vispa ner smör, grädde, puré och färskost.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
Portionera upp i muffinsformar och grädda i ca 25-30 minuter
Frosting
200 gram färskost
Ev röd karamellfärg
1 tsk vaniljpulver
2 msk vatten
Vispa ihop frostingen och garnera med jo