MiVano
Hälsoteam
Bröd
nyttiga tekakor!
Tekakor 9 st
6 dl havregryn som du mixar till mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 dl keso
1 1/2 dl naturell yoghurt
Sätt ugnen på 250 grader
Blanda alla torra ingredienser
Tillsätt keso och yoghurt
Degen ska vara kladdig
Forma till runda tekakor
Grädda mitt i ugnen 13-15 min
Låt svalna lite
Grov limpa 1 st
50g smör
1/2 dl fibrex
8 stora el 10 små ägg
1 dl kesella eller turkisk yoghurt
1/2 dl kokosnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
1 dl linfrön
1/2 dl psylliumfröskal
1 dl pumpafrön
2-3 tsk bakpulver
Garnering valfria frön
Sätt ugnen på 190 grader
Smält smöret och rör i fibrex
Vispa äggen fluffigt
Blanda i smörblandningen och kesellan
Blanda ihop alla torra ingredienser
Rör i de torra ingredienserna i äggblandningen och låt svälla ca 15 min
Häll smeten i en bakplåtspapper klädd limpform och strö över valfria frön
Grädda i ugnen i ca 50-60 min
Stjälp upp brödet på ett galler och låt svalna
Kesofrallor, 7 st
6 ägg
250 gr keso
1,5 dl kokosmjöl
2 msk fiberhusk
4 tsk bakpulver
2 msk smält kokosolja
1 nypa salt
lite frö till att strö över (man kan även ha i lite frö i smeten om man vill ha lite mer ”crunsch”)
Knäcken äggen i en bunke och mixa slätt tillsammans med keso.
Ha i övriga ingredienser och blanda slätt.
Med blöta händer, forma frallor och lägg på en plåt.
Strö över lite frön
grädda i ugnen i 15-20 min på ca 200 grader. Ev lite lägre temperatur om du har en effektiv ugn.
Dela gärna i halvor så får du 2 mackor eller så kan du äta bara en halva om du inte är så hungrig.
Det går även bra att breda ut smeten i en mindre långpanna eller liknande och då kan man sen skära så många bitar som man vill ha.