Bröd

På den här sidan kan du lättare hitta våra recept vi lägger ut varje fredag på Facebook

Bröd

nyttiga tekakor!


Tekakor 9 st


6 dl havregryn som du mixar till mjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk salt

3 dl keso

1 1/2 dl naturell yoghurt


Sätt ugnen på 250 grader


Blanda alla torra ingredienser

Tillsätt keso och yoghurt

Degen ska vara kladdig

Forma till runda tekakor

Grädda mitt i ugnen 13-15 min

Låt svalna lite


Grov limpa 1 st


50g smör

1/2 dl fibrex

8 stora el 10 små ägg

1 dl kesella eller turkisk yoghurt

1/2 dl kokosnötsmjöl

1 dl mandelmjöl

1 dl linfrön

1/2 dl psylliumfröskal

1 dl pumpafrön

2-3 tsk bakpulver


Garnering valfria frön


Sätt ugnen på 190 grader

Smält smöret och rör i fibrex

Vispa äggen fluffigt

Blanda i smörblandningen och kesellan

Blanda ihop alla torra ingredienser

Rör i de torra ingredienserna i äggblandningen och låt svälla ca 15 min

Häll smeten i en bakplåtspapper klädd limpform och strö över valfria frön

Grädda i ugnen i ca 50-60 min

Stjälp upp brödet på ett galler och låt svalna


Kesofrallor, 7 st


6 ägg

250 gr keso

1,5 dl kokosmjöl

2 msk fiberhusk

4 tsk bakpulver

2 msk smält kokosolja

1 nypa salt


lite frö till att strö över (man kan även ha i lite frö i smeten om man vill ha lite mer ”crunsch”)


Knäcken äggen i en bunke och mixa slätt tillsammans med keso.

Ha i övriga ingredienser och blanda slätt.

Med blöta händer, forma frallor och lägg på en plåt.

Strö över lite frön

grädda i ugnen i 15-20 min på ca 200 grader. Ev lite lägre temperatur om du har en effektiv ugn.

Dela gärna i halvor så får du 2 mackor eller så kan du äta bara en halva om du inte är så hungrig.


Det går även bra att breda ut smeten i en mindre långpanna eller liknande och då kan man sen skära så många bitar som man vill ha.